Terapeutisk Yin yoga – Mindful yoga i Enger, Søndre Land,Dokka,Nordre Land og Brandbu, Hadeland

 

Om kursene
 
Et deilig avbrekk

Indre transformasjon

Yin Yoga er en rolig og terapeutisk yogaform og gir derfor en god avspenning i en krevende hverdag. I Yin stillingene arbeides det over lengre tid for å åpne og tøye bindevev, dyp muskulatur og ledd/leddbånd. Dette får deg til å slippe spenninger og du får mer energi. Det er også lagt inn dynamiske overganger fra stilling til stilling for å styrke kjernemuskulaturen. Både stående og sittende/liggende. Det legges også stor vekt på PUST.  Pranayama. Det hjelper deg også å være tilstede i øyeblikket. Jeg bruker en del av Mindfulness sine metoder under timene.

 

Visste du at Yoga er faktisk en av metodene i Mindfulness som er med på å hjelpe til å bli mer tilstede i seg selv?

Resultatet for deg etter endt kurs er at du skal bli mer bevisst på å ta vare på deg selv og gi deg selv omsorg. Når en ikke kan gi seg selv omsorg og være tilstede er det ikke lett å gi andre en autentisk omsorg og tilstedeværelse. Dette omhandler også om å oppøve fleksibel oppmerksomhet samt å forholde seg til virkeligheten med en holdning preget av visdom som blandt annet, stille med et åpent sinn, ikke-dømmende,  aksept og gi slipp. Derav Mindful yoga. Tilstedeværelse, oppmerksomhet i bevegelse.

Tidligere deltakere sier at de føler de har fått økt energi og glede i hverdagen, mer mykhet og smidighet i kroppen, mindre smerte og blir mer bevisst på sine egne grenser, sine holdninger og måten de møter seg selv  både fysisk og mentalt. I tillegg sier de at de sover bedre om natta. Les referanser.

Både de lengre kursene og drop-in gjøres i små grupper. Under enkelte av Yin stillingene, (øvelsene), gir jeg akupressurmassasje bl.a. på rygg, nakke, ansikt som bidrar og hjelper til å løsne spenninger og åpner for mer flyt i kroppen. Du vil også lære noen trykkpunktmassasje – ansiktsmassasje underveis som du selv kan gjøre.

 

Kursinnhold

Vi har forskjellige temaer gjennom kursene i sesongene og følger årets syklus. Året deles inn i 5 etter de fem elementene. Vi følger naturens, kroppens og sinnets påvirkning av solens og månens rytme.

Jeg legger opp mine yogakurs med fokus på sesong + elementet vi er inne i som følge av tradisjonell kinesisk medisin (TCM).

Les om de fem sesonger og naturens kosmiske rytme ved å klikke på knappen under.

  • Kurs i små grupper (maks 5 stk) Enger og 10 stk Dokka, Brandbu 10 stk

  • Tilholdssted: Hornslien i Enger, Fysio4 på Dokka og Frivillighetssentralen Brandbu

  • Alt av utstyr på stedet (Yogamatter + støtteklosser og puter osv.) Ønsker du å ha med ditt eget er du velkommen til det.

  • Alt du trenger er behagelige klær.

  • Til Yin yoga på Dokka og Brandbu trenger du å ha med et godt pledd.

  • Ellers anbefaler jeg ledige myke klær som er lett å bevege seg i 🙂 

«Yoga er et herlig avbrekk fra hverdagens «mas og kjas», hvor man bare trenger å eksistere, observere, og samtidig bli en god del mer mobil.»

«Jeg er så takknemlig, det er den beste yogaen jeg har deltatt på! (…)»

Yin Yoga

Perfekt for deg som…

Ønsker en rolig, og allikevel svært styrkende treningsform

 

Ønsker å trene i liten gruppe i en koselig atmosfære

 

Ønsker å øke din fleksibilitet og evne til å fokusere

 

Ønsker muligheten til tett oppfølgning av erfaren instruktør

 

Er sliten, har søvnproblemer eller sliter med dårlig sinnstemning

 

Kjenner deg overaktiv/stimulert i kropp og sinn