Terapeutisk Yin yoga – Mindful yoga i Enger, Hov – Søndre Land og Brandbu, Hadeland

 

Om kursene
Et deilig avbrekk

Indre transformasjon

Yin Yoga er en rolig og terapeutisk yogaform og gir derfor en god avspenning i en krevende hverdag. I Yin stillingene arbeides det over lengre tid for å åpne og tøye bindevev, dyp muskulatur og ledd/leddbånd. Dette får deg til å slippe spenninger og du får mer energi. Det er også lagt inn dynamiske overganger fra stilling til stilling for å styrke kjernemuskulaturen. Både stående og sittende/liggende. Det legges også stor vekt på PUST.  Pranayama. Du lærer også noen gode pusteteknikker du kan bruke i hverdagen. Det hjelper deg også å være tilstede i øyeblikket. Jeg bruker en del av Mindfulness sine metoder under timene.

 

Visste du at Yoga er faktisk en av metodene i Mindfulness som er med på å hjelpe til å bli mer tilstede i seg selv?

Resultatet for deg etter endt kurs er at du skal bli mer bevisst på å ta vare på deg selv og gi deg selv omsorg. Når en ikke kan gi seg selv omsorg og være tilstede er det ikke lett å gi andre en autentisk omsorg og tilstedeværelse. Dette omhandler også om å oppøve fleksibel oppmerksomhet samt å forholde seg til virkeligheten med en holdning preget av visdom som blandt annet, stille med et åpent sinn, ikke-dømmende,  aksept og gi slipp. Derav Mindful yoga. Tilstedeværelse, oppmerksomhet i bevegelse.

Tidligere deltakere sier at de føler de har fått økt energi og glede i hverdagen, mer mykhet og smidighet i kroppen, mindre smerte og blir mer bevisst på sine egne grenser, sine holdninger og måten de møter seg selv  både fysisk og mentalt. I tillegg sier de at de sover bedre om natta. Les referanser.

Både de lengre kursene og drop-in gjøres i små grupper. Under enkelte av Yin stillingene, (øvelsene), gir jeg akupressurmassasje bl.a. på rygg, nakke, ansikt som bidrar og hjelper til å løsne spenninger og åpner for mer flyt i kroppen.

DESSVERRE KAN JEG IKKE GJØRE DETTE NÅ I GRUPPER MEN BARE EN TIL EN I DENNE CORONA-EPIDEMIEN, DET VIL DA VÆRE MULIG MED DET I BESTILTE ENETIMER SOM ER KUN I HORNSLIEN, ENGER.

MEN  i yogaklassene/kursene vil du lære noen trykkpunktmassasje/akupressurmassasje og ansiktsmassasje underveis som du selv kan gjøre.

 

Kursinnhold

Vi har forskjellige temaer gjennom kursene i sesongene og følger årets syklus. Året deles inn i 5 etter de fem elementene. Vi følger naturens, kroppens og sinnets påvirkning av solens og månens rytme.

Jeg legger opp mine yogakurs med fokus på sesong + elementet vi er inne i som følge av tradisjonell kinesisk medisin (TCM).

Les om de fem sesonger og naturens kosmiske rytme ved å klikke på knappen under.

 • Kurs i små grupper (maks 4 stk) Hornslien på Enger

 • PGA CORONASITUASJONEN, SMITTEVERN OG AVSTANDSREGLER HAR JEG MÅTTE TATT VEKK 2 PLASSER. NÅ ER DET BARE 4 PERSONER PLUSS MEG I MITT YOGASTUDIO I HORNSLIEN.

 • Dokka OG Brandbu har jeg tilgang til større lokaler og kan ha avstand med 12 stk på hvert sted

 • Tilholdssted:

  Hornslien i Enger,

 • Bedehuset på Dokka og

 • Frivillighetssentralen Brandbu

 • PGA CORONASITUASJONEN OG SMITTEVERNTILTAK MÅ NÅ ALLE BRINGE MED SITT EGET YOGAUTSTYR.

 • VI FØLGER HELSEMYNDIGHETENES REGLER TIL EN HVER TID.

 • DU TENGER DA:

 • YOGAMATTE, 1 BOLSTER, ETT GODT PLEDD, GJERNE EN LITEN PUTE TIL Å HA UNDER NAKKE/HODE OG 2 BLOKKER.

 • HAR DU IKKE BOLSTER KAN DU TA MED 3 PLEDD SOM KAN RULLES TIL EN STRAM PØLSE. DETTE BRUKES FOR STØTTE I FORSKJELLIGE YIN OG RESTORATIVE STILLINGER.

 • Ellers trenger du behagelige klær som du kan bevege deg i.

 • PARFYMEDUFTER ANBEFALES IKKE DA VI BRUKER MYE PUST OG DET ER IKKE SÅ BEHAGELIG Å PUSTE INN PARFYMEDUFTER OVER LANG TID. NOEN KAN VÆRE ALLERGISKE OGSÅ 🙂

«Yoga er et herlig avbrekk fra hverdagens «mas og kjas», hvor man bare trenger å eksistere, observere, og samtidig bli en god del mer mobil.»

«Jeg er så takknemlig, det er den beste yogaen jeg har deltatt på! (…)»

Yin Yoga

Perfekt for deg som…

Ønsker en rolig, og allikevel svært styrkende treningsform

 

Ønsker å trene i liten gruppe i en koselig atmosfære

 

Ønsker å øke din fleksibilitet og evne til å fokusere

 

Ønsker muligheten til tett oppfølgning av erfaren instruktør

 

Er sliten, har søvnproblemer eller sliter med dårlig sinnstemning

 

Kjenner deg overaktiv/stimulert i kropp og sinn