Wenche Sellevåg

Jeg heter Wenche, oppvokst i Hammerfest og nå både bor og arbeider jeg i Enger, Søndre Land. Jeg holder også kurs i Fall, Søndre Land og Brandbu på Hadeland. Jeg flyttet til Enger i slutten av 2016 etter mange år på Romerike og har laget et nydelig sted rundt meg med et eget lite Yoga-og Coach studio hvor jeg utfører både coaching og yoga, både med personlig oppmøte og via digitale løsninger. 

Jeg har lang erfaring fra arbeid innen Personalarbeid, HR, Helse-miljø og sikkerhet, Arbeidsmiljøutvalg, og i Rekrutteringsbransjen samt livstilsendring, trening, kosthold og coaching.

Jeg har skolering innen Offentlig Saksbehandling, Personalfag- og ledelse , trening og div korte og lange kurs innen Middelhavs kosthold, Ajurvedisk kosthold, Mat og krydder som medisin.

Accreditationprogram for Coaches:

Certified in The whole self journey – Eastern body and Western Mind – Holistic thinking – HAAPPi.ME(R)Life Areas. 

«Until we make the unconscious conscious, it will rule our lives and we will call it fate «

Carl Jung. 

Co-Active Coach via CTI Nordic. og sertifisert gjennom ICF , (International Coach Federation)

Terapeutisk Prana Yin/Yang yogalærer hos Yin & Yang Yoga Akademiet og Mindfulnessinstruktør via Ivar Vehler 

Breathing coach fra YogaBody.com Barcelona.Yoga Alliance.

Jeg oppdaterer meg til en hver tid i mitt fagområde. 

Du er velkommen til å ta kontakt. Du finner min emailadresse eller facebookside lenger ned på siden. 🙂

Jeg gleder meg til å høre fra deg !  

Wenche Sellevåg

 Coaching, Mindfulness, Mindful Yoga og Pust

wenchesellevag@gmail.com  

www.wsmindfulness.com

http://www.facebook.com/wscoaching1                             

Norway

                               MAKE IT SIMPLE – JUST DO IT !  

 

 

Min historie

Alle kan finne sin indre ro, balanse og harmoni. Stå støtt i seg selv. Et flott uttrykk som en av mine lærere sa en gang : » Stå støtt og midt i skoa » og Vær oppreist inni deg selv. Alle kan lære å tro på seg selv og å finne sin gylne vei, basert på egne verdier og idealer. Som coach støtter jeg deg til å fjerne hindringer og frigjøre ditt potensiale, slik at du kan hente ut det beste i deg selv og nå dine mål og drømmer.  Dette er hva som driver meg som en Co-active Coach, Yogainstruktør, Yogalærer,Mindfulness-instruktør og Puste-coach. 

Er det noe jeg er god på så er det å finne løsning hvordan håndtere stress. Det er HELT sant!  Både det ytre stresset og det indre stresset. Jeg har personlig erfart hvor viktig det er «å stresse ned», finne roen, ta pauser fra jaget som er så karakteristisk for tiden vi lever i.

Etter mange år med høyt stressnivå, hvor jeg følte jeg slik mange gjør: «henger i stroppen» . Virkelig multitasking! Kjenner du deg igjen ?  I tillegg så har jeg dratt med meg dårlige opplevelser fra barndommen og oppover langt opp i det voksne liv. Det blir som en slags flukt. For ikke å la tankene ta deg så kjører vi ubevisst på for å holde tanker og vonde minner borte. Det er en pris en må betale med å ha den livsstilen. Jeg vet også at det er helt normalt å gjøre som jeg gjorde. Det har vært en slags trøst å vite at dette er normale reaksjoner. Jeg fikk smerterlig erfare selv hvordan dette bygde opp til indre stress. Plutselig…ut av det blå… eksploderte en medfødt svak åre i hodet mitt – jeg ble rammet av en massiv hjerneblødning ! Jeg ble operert og tilbrakte uker på intensiven på Rikshospitalet. Det ble gitt beskjed til mine nærmeste at de visste ikke hvordan dette ville gå. Men en indre kraft i meg sa at DETTE SKAL jeg klare. Jeg har 2 barn som jeg kjempet for. Jeg kjempet for meg selv og jeg kjempet for de. Nå har jeg skjønt i ettertid at jeg har vært veldig heldig. Jeg er takknemlig for livet. Jeg hadde gode venner og barna som dro meg framover. Dette var en traumatisk opplevelse. Jeg har all respekt for de vidunderlige sykepleierne og legene som behandlet og puslet rundt meg. Førr en jobb de gjør ! Tusen takk <3

Påfølgende treninger på rehabiliteringssenter og egentrening med små skritt over 2 år begynte jeg å se lyset i andre enden av tunellen. Vannet, svømming, meditasjon, yoga, pusteøvelser, naturen, gode venner rundt meg har dratt meg framover .Jeg er så takknemlig for jeg står her i dag, frisk og med en ro og en dyp kjærlighet og takknemlighet inni meg. Å vite at jeg er en av 10% som har kommet seg gjennom dette av de som har hatt den type hjerneblødning, er stort. 

I min søken for å komme meg på beina igjen og å holde meg frisk, fant jeg fram til meditasjon på et dypere plan. Jeg hadde meditert i flere år, trodde jeg,  men det ble noe annet med læring og guiding fra en erfaren lærer. Jeg lærte meg TM (Trancendental meditation) og etter noen år tok jeg utdannelsen i Mindfulness. Jeg gjorde meditasjon og yoga til en daglig rutine, svømte så ofte jeg kunne i uka, gikk fra bitte små turer til lange turer og det ga meg raskt merkbare og gode resultater. Jeg har fortsatt med det siden 🙂  Yoga betyr jo forening mellom kropp og sinn, og gjennom øvelsene jeg gjorde fant jeg en styrke i meg selv som jeg ikke var klar over at jeg hadde. Ihvertfall ikke bevisst på at jeg hadde stor styrke. I årene siden den gang har jeg hatt god hjelp fra min mentor og Coach som har oppmuntret meg til å følge min drøm, mine planer men bare på en litt annerledes måte. Nå fordyper jeg  meg innenfor disse feltene, og fortsetter aktivt å gjøre det så lenge jeg kan. Kunnskap innen stress og stressrelaterte plager , utmattelse og fatigue vil jeg påstå jeg kan mye av og vet hvordan jeg kan møte det når jeg er oppmerksom på signalene. Det tok meg faktisk 8 år å skjønne signalene og vise hensyn til de. Har levd med det i snart 12 år nå. Kanskje mine teknikker der kan hjelpe deg ? Skjønne varselsignalene. Selv om vi alle er forskjellig og har forskjellige reaksjonsmønstre så er dette jeg gjør, veldig gode verktøy til å ha et harmonisk og balansert liv. Jeg har lært det selv, stått i mange stormer og tatt tak i livet mitt etter sykdom 🙂

Coaching ,Mindfulness, og mindfulness sine metoder, hvor Yoga er en av metodene, har gjort meg i stand til å takle vanskeligheter og motgang som før ville fått meg til å bukke under. Jeg har jobbet meg gjennom traumer og dypt nedgravd smerte. Jeg tenker klarere og har lært å sette grenser for meg selv. Jeg opplever bedre konsentrasjon og er mer oppmerksom på og klar over mine egne reaksjoner og hvorfor de oppstår. Kanskje jeg kan være din hjelper, din Coach på din vei ?

 

 

Så mange smerter er blitt borte. Jeg føler meg roligere og tryggere i meg selv enn noen gang, myk og smidig i både kropp og sinn.

Alt det gode ved Mindfulness, Yoga og daglig meditasjon kan gjøre for den enkelte, ønsker jeg å spre videre. Dedikasjonen min til å lære andre om dette er stor. Elementer herfra går også med i min coaching-praksis, i tillegg til egne fremdrivende coaching-metoder.

Jeg brenner for å hjelpe andre til å være den beste – og mest autentiske – versjonen av seg selv. Du er så mye større, så mye bedre, enn hva din indre kritiker kanskje vil ha deg til å tro.