Wenche Sellevåg

Min historie

Jeg heter Wenche, oppvokst i Hammerfest. Jeg både bor og arbeider i Brandbu. Jeg holder jevnlige kurs både i Søndre Land og Hadeland. Har også eget Yoga-Coach studio på Røykenvik, Brandbu. 

Er det noe jeg har blitt god på nå er det å finne løsning hvordan håndtere stress med gode verktøy som virker. 

Etter mange år med høyt stressnivå, følte jeg slik mange gjør: «å henge i stroppen» eller «løpe rundt i hamsterhjulet..» . Virkelig multitasking! Kjenner du deg igjen ? Både det ytre stresset og det indre stresset. Jeg har personlig erfart hvor viktig det er «å stresse ned», finne roen, ta pauser fra jaget som er så karakteristisk for tiden vi lever i. Så legger vi til alt vi vil gjøre i tillegg til det du allerede gjør. Nå i denne pandemi tiden så fylles vi opp med ALT vi ikke får gjort og alt vi skal gjøre bare samfunnet åpnes. Vi glemmer å være til stede – her og nå. 

I tillegg så har jeg dratt med meg dårlige opplevelser fra barndommen og oppover langt opp i det voksne liv. Det blir som en slags flukt å holde seg opptatt.  For ikke å la tankene ta deg, så kjører vi ubevisst på for å holde tanker og vonde minner borte. Det er en pris en må betale med å ha den livsstilen.

Trøsten min nå er at jeg vet at det er helt normalt å gjøre som jeg gjorde. Det har vært en slags trøst å vite at dette er normale reaksjoner. Jeg fikk smerterlig erfare selv hvordan dette bygde opp til at det indre stresset overtok.

HJERNEBLØDNING :

Plutselig…ut av det blå… eksploderte en medfødt svak åre i hodet mitt – jeg ble rammet av en massiv hjerneblødning ! (hjernehinneblødning, aneurisme-medfødt svak åre som eksploderte på min venstre side av hjernen min )

Jeg ble operert og tilbrakte uker på intensiven på Rikshospitalet og ble overflyttet til Ahus for enda over 1 uke.  Det ble gitt beskjed til mine nærmeste at de visste ikke hvordan dette ville gå. Men en indre kraft i meg sa at DETTE SKAL GÅ, dette SKAL jeg klare.

Jeg har 2 barn som jeg kjempet for. Jeg kjempet for meg selv og jeg kjempet for de. Nå har jeg skjønt i ettertid at jeg har vært veldig heldig. Jeg er takknemlig for livet. Gode venner og tanken på barna , dro meg framover. Dette var en traumatisk opplevelse. Jeg hadde fra før PTSD.

Jeg har all respekt for de vidunderlige sykepleierne og legene som behandlet og puslet rundt meg. Førr en jobb de gjør ! Tusen takk <3

Påfølgende treninger på rehabiliteringssenter og egentrening med små skritt over 2 år begynte jeg å se lyset i andre enden av tunellen. Små gåturer i naturen, svømming, meditasjon, yoga, pusteøvelser,og gode venner rundt meg, har dratt meg framover . Jeg står her i dag, frisk og med en ro og en dyp kjærlighet og takknemlighet inni meg.  Selvsagt må jeg «passe» meg å ikke havne i gamle mønstre.

FATIGUE

Jeg har kronisk Fatigue og har lært meg å lytte til de første signalene. Det tok meg 8 år å forstå det. Forstå hvorfor jeg plutselig gradvis mister all motivasjon og energi. Men nå har jeg lært hvorfor det skjer og hva jeg kan gjøre for å bli mer oppmerksom på det.  Jeg har forstått at alt for mye inntrykk, for mange gjøre ting og for mange baller i lufta og bekymringer – slår meg rett ut og jeg kan bli lett irritabel. Jeg havner i gamle mønstre. Jeg vil så mye og det er ikke alltid lett å akseptere at nok er nok.

Det er vanskelig å hvile seg ut av det. Slik mange sier til meg, du må hvile. Det jeg vet er at jeg må sove mye, gå i naturen, holde meg i ro, gjøre så enkle ting som å passe på meg selv. Stelle med blomster, omgi meg med regnbuens farger både i rommet, i hagen og på min tallerken. 

Så hva er jeg for andre når jeg ikke kan passe på meg selv ?

Det jeg også VET – det er å ikke gi opp. Det jeg da gjør er å få rutinene tilbake. Jeg er avhengig av faste rutiner, spesielt på morgenen.

Jeg blir mer bevisst på å skrive dagbok, skrive om oppturer og nedturer, reflektere over takknemlighet, hva er jeg takknemlig for? Er det noen å være takknemlig for ? Det er mye. Hva har jeg lært,  ekstra nøye med kostholdet, få nok søvn, meditere, Yoga, Taichi qigong – helst i naturen, snakke eller bare være tilstede i deg selv og være med gode venner som oppmuntrer og er der for deg når dagene virker grå.  

Ifølge spesialister er jeg EN av 10% som har kommet seg gjennom dette med så godt utfall av de som har hatt den type hjerneblødning, er stort. Jeg har fortalt nå hvilke metoder jeg har brukt 🙂

VEIEN TILBAKE MED MEDITASJON, MINDFULNESS, YOGA, TAI CHI OG QIGONG FOR HJERNEN

Da jeg startet min søken for å komme meg på beina igjen og åFfor å holde meg frisk, fant jeg fram til meditasjon på et dypere plan. Jeg hadde meditert i flere år, trodde jeg,  men det ble noe annet med læring og guiding fra en erfaren lærer. Det ble en annen opplevelse og hjernen falt thelt til ro. Jeg fortsatt også å fordype meg Ajurvedisk livsstil og kosthold. Sundt og godt kosthold har jeg heldigvis vært godt vant med gjennom oppveksten i Finnmark. 

Jeg lærte meg først TM (Trancendental meditation) og etter noen år tok jeg utdannelsen i Mindfulness. Jeg gjorde meditasjon og yoga til en daglig rutine, svømte så ofte jeg kunne i uka, gikk fra bitte små turer til lange turer og det ga meg raskt merkbare og gode resultater. Jeg har fortsatt med det siden 🙂  Yoga betyr jo forening mellom kropp og sinn, og gjennom øvelsene jeg gjorde fant jeg en styrke i meg selv som jeg ikke var klar over at jeg hadde. Ihvertfall ikke bevisst på at jeg hadde stor styrke. I årene siden den gang har jeg hatt god hjelp fra min mentor og Coach Grete Deinoff (som dessverre ikke er med oss lenger ) som har oppmuntret meg til å følge min drøm og mine planer,  men bare på en litt annerledes måte.

Gjennom mine mange år i Manpower rekrutteringsbyrå ble det et stort nederlag for meg å måtte slutte der etter sykdom, men som Grethe sa til meg; Wenche du gjør jo det samme nå med å hjelpe mennesker men bare på en annen måte <3 og det fikk meg videre og ut av mitt «tankespinneri».

Nå fordyper jeg  meg innenfor disse feltene lærer dette bort gjennom kurs og møter på nettet og fortsetter aktivt å gjøre det så lenge jeg kan.

Kunnskap innen stress og stressrelaterte plager , utmattelse og fatigue vil jeg påstå jeg kan mye av og vet hvordan jeg kan møte det når jeg er oppmerksom på signalene. Nå har jeg levd med det i snart 12 år nå. 

Jeg har personlig erfaring og er ikke BARE en teoretiker som har lest seg til det. Jeg har også sett mange gode resultater fra mine kursdeltakere.

Kanskje mine teknikker der kan hjelpe deg ? Skjønne varselsignalene. Selv om vi alle er forskjellig og har forskjellige reaksjonsmønstre så er dette jeg gjør, veldig gode verktøy til å ha et harmonisk og balansert liv. Jeg har lært det selv, stått i mange stormer og tatt tak i livet mitt etter sykdom 🙂

RESULTAT FOR MEG SELV :

Coaching  og Mindfulness sine metoder, hvor Yoga er en av metodene, har gjort meg i stand til å takle vanskeligheter og motgang som før ville fått meg til å bukke under. Jeg har jobbet meg gjennom traumer og dypt nedgravd smerte. Jeg tenker klarere og har lært å sette grenser for meg selv. Jeg opplever bedre konsentrasjon og er mer oppmerksom på og klar over mine egne reaksjoner og hvorfor de oppstår. Kanskje jeg kan være din hjelper, din Coach på din vei ?

Alle kan finne tilbake til mer balanse og harmoni i livet  Stå støtt i seg selv. Et flott uttrykk som en av mine lærere sa en gang : » Stå støtt og stå midt i skoa » og Vær oppreist inni deg selv. Alle kan lære å tro på seg selv og å finne sin gylne vei, basert på egne verdier og idealer. Som Coach støtter jeg deg til å fjerne hindringer og frigjøre ditt potensiale, slik at du kan hente ut det beste i deg selv og nå dine mål og drømmer.  Dette er hva som driver meg som en Co-active Coach, Yogainstruktør, Terapeutisk Yin & Yang Yogalærer, Tai chi og qigong instruktør, Mindfulness-instruktør og Puste-coach. 

Til høsten starter jeg med en diplomutdannelse i naturmedisinsk aromaterapimassasje. Ja du kan kalle meg en evig student, men alle mine verktøy er som hånd i hanske og noe jeg kan hjelpe deg med 🙂 

Varmt velkommen til å ta kontakt om du ble nysgjerrig nå ? 🙂

  

Wenche Sellevåg

 Coaching, Mindfulness, Mindful Yoga og Pust

wenchesellevag@gmail.com  

www.wsmindfulness.com

http://www.facebook.com/wscoaching1                             

Norway

                               MAKE IT SIMPLE – JUST DO IT !  

 

 

 

ANNET:

Jeg har lang erfaring fra arbeid innen Personalarbeid, HR, Helse-miljø og sikkerhet, Arbeidsmiljøutvalg, og i Rekrutteringsbransjen samt livstilsendring, trening, kosthold og coaching.

Utdanning:

Offentlig Saksbehandling, Personalfag- og ledelse , trening og div korte og lange kurs innen Middelhavs kosthold, Ajurvedisk kosthold, Mat og krydder som medisin.

Accreditationprogram for Coaches:

Certified in The whole self journey – Eastern body and Western Mind – Holistic thinking – HAAPPi.ME(R)Life Areas. 

«Until we make the unconscious conscious, it will rule our lives and we will call it fate «

Carl Jung. 

Co-Active Coach via CTI Nordic. og sertifisert gjennom ICF , (International Coach Federation)

Terapeutisk Prana Yin/Yang yogalærer hos Yin & Yang Yoga Akademiet og Mindfulnessinstruktør via Ivar Vehler 

Breathing coach fra YogaBody.com Barcelona.Yoga Alliance.

Shan Tai chi og qigong instruktør hos Norsk Tai chi skole

Du er velkommen til å ta kontakt. Du finner min emailadresse eller facebookside lenger opp på siden eller kontaktskjema lenger ned på siden !  🙂

Jeg gleder meg til å høre fra deg !

 

 

 

Jeg brenner for å hjelpe andre til å være den beste – og mest autentiske – versjonen av seg selv. Du er så mye større, så mye bedre, enn hva din indre kritiker kanskje vil ha deg til å tro.

Vil du ha beskjed om kommende Drop-in, kurs i Yin Yoga-Mindful Yoga, i fALL -Søndre Land eller Brandbu - Hadeland?VIKTIG AT DU FortellER meg hvor du ønsker plass :)Du vil få svar 🙂