Wenche Sellevåg – Yogalærer, Mindfulness- instruktør, Puste-Coachog Co-active coach- Livsstilcoach

  Bakgrunn

  • Utdannet Prana Yin/Yang yogalærer hos Yin & Yang Yoga Akademiet
  • Utdannet Mindfulnessinstruktør via Ivar Vehler
  • Utdannet Co-Active Coach via CTI Nordic
  • Certified Breath Coach – Yoga Alliance – Yoga Body(R)
  • Tidligere styremedlem i International Coach Federation avd. Norge
  • Er fra Hammerfest i Finnmark, bor på Enger i Søndre Land
  • Har flere års erfaring fra arbeid innen HR og rekruttering
  • Tidligere jobbet for Freeliving Norge avd Skedsmo – Instruktør/kursholder i Livsstilsendring, kosthold og trening

Min historie.

Jeg har alltid så lenge jeg kan huske vært opptatt av å holde meg i form gjennom bevegelse. Turn, håndball, dans, turgåing  og svømming har jeg drevet med siden jeg var tidlig i ungdommen 🙂  Da jeg flyttet «sørover» fra Finnmark i midten av 20åra var det mange valgmuligheter som ikke jeg var vant med.  Jeg prøvde både Jazzbalett, Aerobic, Pilates og Yoga.  Pilates og yoga var det som tiltrakk meg utenom svømminga. 

Så kom tiden hvor også jeg stiftet familie, fikk 2 barn og «ting» ble jo annerledes men veldig rikt. Jeg klatret oppover på karrierestigen og med krevende jobber, barn, familie og studier over flere år ble det ikke så mye tid til den organiserte treningen. Jeg hadde selvdisiplin og fulgte noen treningsvideoer med Yoga og Pilates i noen år under oppveksten til barna.

I dag så er det jo også mange som følger trening på nettet via Zoom eller Facebook. Før i tiden brukte vi video og DVD. 🙂

Den beste tiden for meg å trene på var morgenen. Morgensvømming var en super start og dagen ble god uansett hvor mye jeg hadde på dagens agenda.  Jeg var fast innventar i Skjetten svømmehall 1-2 g i uken på mårningen over noen år.  Når studiene hadde lagt seg litt ble det også mer tid til Pilates og Yoga. Det hente jeg dro på  drop-in timer på Pilates og yoga i Oslo.

Jeg har personlig erfart hvor viktig det er å stresse ned, finne roen, ta pauser fra jaget som er så karakteristisk for tiden vi lever i. Etter mange år med høyt stressnivå, eksploderte en medfødt svak åre i hodet mitt – jeg ble rammet av hjerneblødning. Jeg var midt i en Coach utdanning og måtte sette den litt på «vent»

Jeg har vært det man kan kalle «tjuvheldig» Jeg er en av 10% ifølge legenes statistikk som har klart meg så bra som jeg har gjort. 

I min søken etter å komme meg på beina igjen og å holde meg frisk, fant jeg veien til Maharishi senteret på Mesnalia og lærte meg Trancendental meditasjon (TM) og om Ajurvedisk kosthold, Yoga og massasje. Jeg var allerede da veldig opptatt av kosthold, det mange kaller «det alternative» som for meg var det Riktige. Det ble naturlig for meg å dra på en «rens» etter min sykehistorie og alle legemidler jeg hadde fått i meg under operasjon, intensivopphold over noen uker pluss pluss.  Jeg gjorde meditasjon og yoga til en daglig rutine, og det ga meg raskt merkbare, gode resultater. Yoga betyr jo forening mellom kropp og sinn, og gjennom øvelsene jeg gjorde fant jeg en styrke jeg ikke visste at jeg hadde. I årene siden har jeg utdannet meg og fordypet meg innenfor disse feltene, og fortsetter aktivt å gjøre det så lenge jeg kan.

Jeg fortsatte min Coach utdanning, Utdanning innen kosthold,trening og deretter Mindfulnessinstruktør. I Mindfulness sine verktøy er Yoga også et av verktøyene. Den Yogaen jeg sjekket ut som passet for meg best til Mindfulness var Yin Yoga. Så fulgte den utdannelsen og jeg ble også Yin & Yang Yogalærer. Deretter fylte jeg på med akupressurmassasje og ble Terapeutisk Yin og Yang Yogalærer. Slik gikk gangen også videre innen Tai Chi qi gong. 

Yoga, meditasjon og Mindfulness har gjort meg i stand til å takle vanskeligheter og motgang som før ville fått meg til å bukke under. Jeg har jobbet meg gjennom traumer og dypt nedgravd smerte. Jeg tenker klarere og har lært å sette grenser for meg selv. Jeg opplever bedre konsentrasjon og er mer oppmerksom på og klar over mine egne reaksjoner og hvorfor de oppstår.

Så mange smerter er blitt borte. Jeg føler meg roligere og tryggere i meg selv enn noen gang, myk og smidig i både kropp og sinn. Det er det som motiverer meg og jeg er genuint interessert i å videreformidle dette til andre som sliter. Fordi vi trenger ikke slite visst vi bare finner de rette verktøyene som kan hjelpe oss videre til et godt og harmoinisk liv. 

Jeg vil gjerne vise deg mine verktøy. Jeg gleder meg å høre fra deg . Er DU klar til å ta kontakt ?

Alt det gode Mindfulness, Yoga og meditasjon kan gjøre for den enkelte, ønsker jeg å spre videre. Dedikasjonen min til å lære andre om dette er stor. Elementer herfra går også med i min coaching-praksis, i tillegg til egne fremdrivende coaching-metoder.

Jeg brenner for å hjelpe andre til å være den beste – og mest autentiske – versjonen av seg selv. Du er så mye større, så mye bedre, enn hva din indre kritiker kanskje vil ha deg til å tro.